2013-08-03 – Dag15 – Vrångö

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

--:--

Hamn:

Vrångö

Ankomst kl:

--:--

Hamn:

Vrångö

Distans:

0 NM

Snittfart:

- knop

Vind:

SO-S 8-16 m/s, på eftermiddagen vridande och minskande till 6-8 m/s från V

Väder:

26°C Morgonen börjar klart och fint men redan vid 11 mulnar det och på eftermiddagen kommer regn.

Gångtid:

-:-- h

Motortid:

-:-- h

Total Motortid:

351,3 h

 

Vinden kommer inte riktigt så tidigt som SMHI har förutspått utan vi får en mycket lugn morgon där vinden fortfarande ligger på SO-S på 5-7 m/s. Prognosen säger dock att det skall öka rejält och därefter skall det komma en regnfront från Danmark. Vi beslutar att ligga kvar och bara ta det lugnt och njuta lite av semestervilan.

Efter frukost, som inte blir förrän vis 10, tar vi ett bad på piren igen och då kommer några varningsstänk från himlen. Det är fortfarande mycket varmt och behagligt, även om vinden nu har ökat till kanske 10 m/s i byarna.

En hel del energi läggs på att få båtarna runt omkring att förtöja ordentligt. Det är märkligt hur slarviga och vårdslösa folk är. För en del hade nog husvagn passat bättre då saker och ting står still bara man drar i handbromsen. Riktigt så enkelt är det inte med båtar, vilket hela tiden visar sig då det börjar blåsa. Nu har vinden ökat ytterligare och vi har 15 m/s i byarna och på Måvholmsbåden har man noterat byar över 17 m/s. SMHI har fortfarande ingen kulingvarning men förutom denna miss så har de senaste veckornas prognoser faktiskt stämt riktigt bra.

IMG_0101.PNGMan håller lite bättre koll på vädret när regn och vind är på väg och man kan snabbt konstatera att vi nog ändå har klarat oss riktigt bra. Tittar man på SMHI:s app och radarbilderna med regn och åska så kan man konstatera att vi ligger ganska bra till ändå här i Göteborgs södra skärgård!

Regnet har dom sagt skall komma till Vrångö kl 16 och då med lite åska i men det kom faktiskt fram redan vid 14-tiden. Däremot bled det ingen åska och regnet blev ändå ganska kortvarigt och inte så värst intensivt heller.

Vinden avtar till runt 7-8 m/s och det klarnar upp igen på kvällen så pass mycket att sittbrunnstältet torkar och vi kan plocka ner det som en förberedelse för morgondagens seglats, för nu vill vi verkligen vidare!