2013-07-30 – Dag11 – Höganäs

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik samt Jan-Åke, Pia och Elsa

Avgång kl:

--:--

Hamn:

Höganäs

Ankomst kl:

--:--

Hamn:

Höganäs

Distans:

0 NM

Snittfart:

- knop

Vind:

V-NV 5-10 m/s.

Väder:

20°C molnigt och regnskurar runt omkring, men aldrig i Höganäs.

Gångtid:

0 h

Motortid:

0 h

Total Motortid:

342,7 h

 

Idag var det sovmorgon för vi skulle få besök av Jan-Åke, Pia och Elsa som kommer med bil från Göteborg. Efter en lugn morgon med lite städande och iordningställande för att ha ytterligare tre nattgäster ombord så börjar det närma sig lunch. Jan-Åke ringer och undrar om vi vill åka med dom till Pankaksladan för en gemensam lunch. Detta ställe är tydligen känt vida omkring och det vill man ju då gärna testa. Jan-Åke hämtar upp oss med bilen medan Pia och Elsa väntar vid Pankaksladan.

IMG_0091.JPG

Väl framme visar det sig vara ett något surrealistiskt ställe, lite som High Chaparral i en kombination med barnens zoo och Himleriket. Dessutom med ett extremt fokus på just pankakor. Pankaksbuffé för 150 kr/person kan ju inte annat än gå med vinst. Det var i alla fall en riktigt rolig upplevelse där vi åt pankakor med varierande smak; jordgubbe, äpple och kanel, päron, citron, lakrits, choklad och amerikansk strösselpankaka samt ytterligare några smaker till som jag inte ens kan komma ihåg. Kronan på verket, och vi fick tydliga instruktioner om att inte prova denna innan vi ätit av allt det andra, var den friterade pankakan. Den smakade lite som en vanlig Donut men god var den ju i alla fall och mätta blev vi dessutom!

IMG_0087.JPG

Hela detta spektakel låg dessutom granne med ett antal outlets i ett i övrigt helt övergivet industriområde i den allra yttersta utkanten av Höganäs. Mad andra ord kunde vi enkelt shoppa av oss vår mätthet hos Iittala, Kosta Boda och Lager 157, en lysande kombination J.

Väl nere i båten igen var det installation av nya besättningsmedlemmar, om än bara för en natt och ständigt förtöjda vid bryggan. Mätta och belåtna var det en enklare middag, men inte för den sakens skulle mindre god, med pastasallad och olika lufttorkade skinkor och salamikorv som Jan-Åke och Pia propsade på att få bjuda på. Tack, det smakade mycket bra! På kvällen ser vi att molnen otrnar upp sig i väster och vi kan nog räkna med att prognoserna stämmer inför morgondagen med en del regn på i alla fall förmiddagen. Det sista vi ser innan vi går och lägger oss är ett massivt regnområde rulla in strax norr om oss med hundratals blixtar som helatiden lyser upp molnen på den mörka natthimlen, mycket effektfullt!