2013-07-31 – Dag12 – Höganäs

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

--:--

Hamn:

Höganäs

Ankomst kl:

--:--

Hamn:

Höganäs

Distans:

0 NM

Snittfart:

- knop

Vind:

V-NV 7-11 m/s.

Väder:

24°C Någon regnskur under dagen men annars ganska fint och varmt.

Gångtid:

0 h

Motortid:

0 h

Total Motortid:

342,7 h

 

Elin hade under natten lånat ut sin hytt till Jan-Åke och Pia medan Elsa delat hytt med Erik. Elin som alltså i soffan i salongen, vilket ingen har gjort tidigare. Det gick tydligen riktigt bra och är alltså ett fullt fungerande alternativ om vi är fler än 6 personer ombord.

Jan-Åke vaknar och konstaterar att ett gamalt fästingbett verkar visa symtom på borelia så morgonplanerna ändras snabbt till att få honom till vårdcentralen. Det visar sig att han får gå dit själv då det bara är 10 minuters promenad från hamnen. Väl där lyckas han i gammal god stil snacka sig förbi hela kön och är tillbaka med uthämtad receptbelagd penicillin innan vi knappt hunnit ära vår frukost, det är bara Jan-Åke som kan gå hem med en sådan uppgift.

Våra temporära besättningsmedlemmar skall vidare till andra vänner i Åhus och mönstrar av strax före 11 på förmiddagen för att sätta sig i bilen igen. Medan vi själva tar en morgon dusch och plockar iordning lite i båten. Vinden ligger på stadigt från väst och håller 7-9 m/s men alla känner sig lite trötta och matta så vi beslutar enhälligt att stanna kvar ännu en dag. I morgon får det dock vara nog med Höganäs.

Just som vi skall äta middag i sittbrunnstältet kommer en riktig skur, ett tvättäkta hällregn så att det knappt går att prata med varandra närman sitter skyddad under tältet. Det går dock fort över och en ganska fin sommardag kan fortsätta som om inget har hänt. Kvällen avslutas med att barnen tittar på en film på datorn medan Susanne läser en bok och jag skriver på min lilla loggbok eller reseberättelse som du just nu sitter och läser J.

DSC00230.JPG