2014-07-12 – Dag 3 – Hampholmarna -> Hunnebostrand

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

08:37

Hamn:

Hampholmarna

Ankomst kl:

10:21

Hamn:

Hunnebostrand

Distans:

7,3 NM

Snittfart:

4,0 knop

Vind:

NO 2-4 m/s.

Väder:

28°C Strålande solsken och ännu en dag med underbart sommarväder

Gångtid:

1:44 h

Motortid:

1:44 h

Total Motortid:

406,5 h

 

Vi vaknar ganska tidigt och resonerar en stund om hur vi skall planera dagen. Vi kommer ganska snart fram till att vi skall ta oss till Hunnebo och kanske ligga där medan ett lågtryck som är på väg från SO skall passera. Då är det lika bra att vara på plats hyfsat i tid så att man får en plats vid bryggan, vilket inte är en självklarhet så här års. Sagt och gjort, vi kastar loss och backar försiktigt ut och sätter kurs mot Sotekanalen efter att ha kokat lite vatten till lite frukost-te.

Vi är ganska ensamma i kanalen och får hjälp av brovakten som håller bron öppen en lång stund för oss så att vi skall komma igenom utan stopp, troligen är det inte fler bilar på vägen än båtar på kanalen. Väl framme i Hunnebo är det som förväntat ganska fullt men vi har lite tur och får en plats direkt då en annan båt backar ut och lämnar en lagom stor för oss. Vinden in akterifrån är kanske inte optimalt men vi får två bojar att hänga i så det blir inga problem även om vinden skulle ta i ifrån öster.

I Hunnebo visar det sig vara årets fest med Sotekanalens dag. Vi får livemusik från Lilla torget som vi ser från vår sittbrunn och fullt av försäljning av mer eller mindre värdefulla prylar på huvudgatan som dagen till ära är helt omgjord till gågata. Stort öltält för de vuxna och ell lekland för barnen är uppställt på planen framför hamnkontoret så det är full rulle hela dagen och kvällen!

Själva riggar vi på kvällen upp den lilla digital-TV mottagaren och kan se Holland utklassa Brasilien i matchen om bronsmedaljen i VM. Brasilien har nu en total landstrauma efter 1-7 mot Tyskland i semin och idag 0-3 mot Holland. Detta som skulle vara deras stora hemma-VM.