2014-07-16 – Dag 7 – Dannemark -> Gråskär

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

08:21

Hamn:

SXK-boj vid Dannemark

Ankomst kl:

09:01

Hamn:

Hamburgsund

Avgång kl:

11:06

Hamn:

vid Dannemark

Ankomst kl:

11:48

Hamn:

Gråskär via Hamburgsund

Distans:

5,7 NM

Snittfart:

5,0 knop

Vind:

SV 6-10 m/s som ligger väldigt stadigt på SV

Väder:

22°C mestadels soligt men lite kyligt i vinden

Gångtid:

1:25 h

Motortid:

1:45 h

Total Motortid:

413,4 h

 

Äntligen kommer vi iväg från Dannemark, ett stopp som blev betydligt längre än vi tänkt oss från början. Vi styr in mot Hamburgsund för att handla lite och kanske kunna ladda Susannes dator, som bara har en 240V-laddare. Barnen sover som vanligt och vaknar inte förrän vi är framme i Hamburgsund, där vi också börjar med att äta frukost.

Efter en kort handling på Ica och några toalettbesök kastar vi loss igen för att äntligen få komma ut på en riktig naturhamn. Vart man hamnar är aldrig lätt att säga innan och mängden båtar i skärgården varierar ju kraftigt. Vi styr mot ett av våra favoritställen, på Gråskär, som inte är allt för besökt för dagen så vi lägger oss där. Akterfäste i berget bakom båten och nosen rakt i SV blir perfekt för de kommande dagarnas SV-vind på 7-10 m/s. Innan vi läggger till får vi vänta en stund på en segelbåt som skall gå från Gråskär skall komma iväg då dom ligger bredsida på ”bästa” platsen, den är värt några minuters väntan för att komma en bit längre in i viken.

Bad från badbryggan och grill på kvällen gör detta till segelsommarens bästa dag hittills, till och med Erik ser lite positivt på tillvaron trots att vi ligger fast vid en öde ö utan wifi J.

DSC02818.JPG

DSC02841.JPG