2014-07-15 – Dag 6 – Dannemark

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

--:--

Hamn:

SXK-boj vid Dannemark

Ankomst kl:

--:--

Hamn:

-

Distans:

0,0 NM

Snittfart:

0,0 knop

Vind:

SV 10-14 m/s

Väder:

20°C mulet och regnskurar varav någon väldigt kraftig

Gångtid:

0:00 h

Motortid:

2:15 h

Total Motortid:

411,7 h

 

På natten hade vinden bestämt sig för att stanna på SV och öka rejält från i stort sett ingenting och låg konstant mellan 9 och 12 m/s. Flera av båtarna i viken som låg på ankar fick problem och fick flytta sig eller lägga om sina ankare mitt i natten. Det gjorde att inte heller jag kunde sova så särskilt bra även om just vi ju låg säkert vid vår boj, andra gjorde det ju inte och kunde lätt komma drivande i natten!

När morgonen kom var det inte speciellt somrigt ute med mycket vind och lite ruggigt ute. Det rörde sig en del båtar men att ge sig ut i Fjällbackaskärgården för att leta upp en naturhamn kändes inte helt lockande. Vi beslutade strax före lunch att vi lite felaktigt skulle ligga kvar ännu en natt vid vår SXK-boj. En natt i Hamburgsund skulle ju kunna vara ett alternativ men det var inte speciellt lockande.

Låg på boj och laddade batterierna samt värmde vatten i två omgångar under dagen. Det blåste rejält så det var ingen som varken stördes eller ens märkte att vi laddade men det var väldigt skönt med varmt vatten till duschen i snålblåsten samt laddning av datorn då Susanne var tvungen att jobba några timmar under dagen!

Detta blev en typisk ”mellandag” då vi i princip endast väntade på att dagen skulle gå och vädret skulle förbättras igen. En och annan båt passerade varav denna Holländska skuta var en av de allra vackraste.

DSC02816.JPG