2009-08-07 – Dag 19 – Väster om Kärrsön -> Tornholmen

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

10:25

Hamn:

V Kärrsön

Ankomst kl:

11:56

Hamn:

Tornholmen

Distans:

5,3 NM

Snittfart:

4 knop

Vind:

V 2-4 m/s och senare växlande med sjöbris

Väder:

26°C Solsken

Gångtid:

1:31 h

Motortid:

1:12 h

Total Motortid:

75,5 h

 

Under natten hade vi en gästgast ombord i form av Karin som mönstrat på Blue Bird, dels för att hon och Elin ville sova tillsammans men också för att ge Olle chansen att sova på en brits istället för på durken dit han vanligtvis är hänvisad i ”Vild Bananen”. Efter frukost kastar vi loss och styr åt olika mål. Vi går väster ut och söker oss en naturhamn på Tjörns västsida medan familjen Andersson siktar på sin hemmahamn på östra sidan av Tjörn.

DSC00875

Efter en hel natts fiske med stor krok kollar kapten Lasse om han fått något napp. Nä, inget denna gången heller, bara lite tång och lera som vanligt!

Väl ute ur viken sätter vi segel och går upp mellan Dyrön och Åstol men tar ganska snart ner seglen igen då vinden avtar. För motor går vi sedan upp förbi Klädesholmen och letar en naturhamn så fort som möjligt, nu gäller det att ta vara på det fina vädret som äntligen kommit på besök. Vi lägger oss i en liten vik på östra sidan av Tornholmen. Där ligger vi bra då det inte skall bli så mycket vin samt att den skall gå hela varvet runt så det spelar ingen egentlig roll var man ligger. Lite svall från alla motorbåtar som susar förbi i farleden akter om oss får vi men det är bara några enstaka motorbåtsägare som inte har förstått att hålla rätt hastighet och kör ½ knop under planing!?

Vi fikar, läser böcker och bara njuter av sommarvärmen. Vi tar en promenad på ön på efter middagen och träffar på andra sommargäster på ön, i form av en flock får.

Vi får en riktigt fin kväll med grillning i solnedgången och en värdig avslutning på segelsemestern 2009. Nu tar den nämligen slut då vi i morgom skall gå hemåt igen.

DSC00892

Hamnkaptenen och hans sommarjobbare håller öråd för att avgöra storleken på nattens hamnavgift!

DSC00897

Blue Bird ligger tryggt förtöjd i viken på Tornholmen.