Varför en Bavaria 37?

Valet av båt var för oss ganska enkelt, Bavarias 37-fots modell med tre separata kojer var stor nog att rymma oss alla, ge en bra komfort med bra utrymmen och inte minst viktigt, till ett konkurrenskraftigt pris.

Efter att ha tittat igenom båten på Båtmässan i Göteborg i februari 2007 kunde vi konstatera att båten är mycket välbyggd och inte alls visade upp spår av ”plastighet”, eller ”snabbygge” som rykten gjorde gällande. Det vi konstaterade var att man från Bavariavarvet har snålat in på en del saker, förmodligen för att kunna pressa priserna ytterligare, men att grundbåten och det som inte lika enkelt kan justeras i efterhand gott och väl lever upp till våra ganska höga krav på kvalitet och välbyggdhet.

Summerade man detta så tyckte vi att en Bavaria 37-3 Cr, med ett antal kompletteringar och justeringar inlagda i kalkylen ändå var ett bra köp för oss.

DSCF0002Dagarna efter Båtmässan åkte vi upp till Bavaria Sverige i Henån för att skriva kontrakt. Susanne kunde inte följa med på grund av sitt arbete med tre lyckliga båtägare stannade vid Skåpesundsbron på vägen hem för att fira det påskrivna miljonkontraktet. Medhavd fika var det som gällde, sparbeting och projektplanering är det som står högst på listan nu!