Ing-Britt och Rolf Pålsson

I mitten av 70-talet var den unga familjen Pålsson, Ing-Britt och Rolf samt sönerna Mikael och Patrik, på väg genom Europa med Bil i en Volvo 244 GL. Tält, campingmöbler och mycket annat som man idag aldrig skulle kunna få in i en 244, hamnade så småningom i en park på franska Rivieran. Alla campingplatser var helt överbokade så lite vild camping var enda alternativet. Efter en natt med magsjuka och ett uppvaknade mitt i nationaldagsfirande fransmäns rekreationspark kom beslutet; Aldrig mer Tält!

Väl hemkommen till Sverige igen köptes snart en husvagn av märket Polar som blev familjens semesternöje under de kommande åren. Ungefär samtidigt får vi också en lillasyster i familjen, Linda, som alltså är helt opåverkad av övriga familjens tälttrauma. Under de kommande 5 åren han vi se en hel del av den södra halvan av Sverige. Vår pappa ha dock alltid haft en längtan till att få komma ut på havet och tidigt 80-tal fattas beslutet att sälja husvagnen för att satsa på båtlivet.

Våren 1981 byggde pappa en Trio 80, som fick namnet Tummelisa, i ¾-fabrikat. Gör det själv-projekt i ½-fabrikat eller ¾-fabrikat var någonting som var ganska vanligt på 80-talet men som tyvärr ofta drog ner både andrahandspriser och inte minst kvalitet på enskilda exemplar av dessa båttyper. I Tummelisa har sedan familjen Pålsson semesterseglat sedan sommaren 1981. under de första åren var vi i stort sett alltid fem personer med ombord. Under 90-talet var inte alltid vi barn med ombord vilket gjorde utrymmena lite mer anpassade för besättningen. Strax efter millennieskiftet började vi ta igen detta genom att ta med svärdöttrar, svärsöner och barnbarn ut i Tummelisa, som nu allt som oftast blev ganska trångbodd. Och här är det nu upplagt för nästa steg i denna historia, Blue Bird!