Bäddmadrasser

Nya dynor i en ny båt i all ära, men dom är inte riktigt i klass med en säng från Hästens. Vi ville gärna ha någonting som förbättrade sovkvaliteten redan från början. På rekommendation från andra Bavariaägare så skulle man satsa på en uppsättning rejäla bäddmadrasser.

Montering

1.  Man skulle säkert kunna köpa detta via Bavaria på ett eller annat sätt men det kändes helt onödigt, det skulle säkerligen inte kunna bli billigare än att göra det hela i egen regi.

2.  Vi åkte helt sonika till IKEA och köpte deras bäddmadrasser Sultan Timan som är 7 cm tjocka, dom skulle nog lyfta sömnen till en annan nivå J Vi köpte 2 st 120x200 cm att användas i förpiken samt 2 st 160x200 cm, en till vardera akterkoj.

3.  Därefter tog vi med oss våra dynor och bäddmadrasser till Möbelakuten i Torslanda som sprättade, klippte och sydde igen madrasserna så att dom såg ut som i original, fast med en lite ny form. Ett mycket snyggt jobb.

4.  Sedan var det bara att köra ner dynor och madrasser till båten, bädda och gå och lägga sig!

Summering

Ett klart lyft, kojerna får en mycket bekväm liggyta och man känner inte alls av någon hård botten, vilket man gör utan madrasserna. Dessutom får man en betydligt bättre miljö i båtens dynor som nu inte behöver ta all fukt från sovande gastar. Det sköter bäddmadrasserna om på ett betydligt bättre sätt än skumplasten i dynorna. Vi är väldigt nöjda och har inte haft några problem med fukt eller liknande vare sig i väder mässigt varma perioder eller i kalla och blöta.
 

Kostnad totalt:

6.480:-

4.880:- för madrasser och 1.600:- för sömnad.

”Gör-det-själv”-förtjänst:

0.000:-

.

Tidsåtgång:

2 h

Det blev lite körande med att hämta och lämna men annars ingen tid.

Svårighetsgrad:

Lätt!

Att handla på IKEA skall ju per definition vara lätt!