Antennsplitter VHF/FM/AM

För att slippa ha fler antenner än nödvändigt investerar vi i en antennsplitter som via FHV-antennen i masttoppen även kan filtrera ut FM och AM-signaler till vanliga radion i båten.

Montering

1.  Monteringen är mycket enkel, då hela splittern fäst med en medföljande kardborretejp Splittern kräver inten spänningsmatning utan delar signalerna helt passivt

2.  Anslutningen sker med koaxialkopplingar med bajonettfattning till VHF-antennen och VHF-radion medan FM/AM-radion har en enklare han-kontakt men även den av koaxialtyp.

3.  Splitten placerar vi just innanför EL-panelerna vid navigationsplatsen vilket gör att befintliga kabellängder räcker till för både VHF-radion och FM/AM-radion.

Summering

Vi slipper på detta vis flera antenner och kablar upp i masttoppen men mottagningen på FM-radion är inte alltid helt hundra. Eventuellt kan det ju bero på att det faktiskt är dålig mottagning långt ut i kustbandet på en del kanaler men vi får i alla fall mottagning. Kanske ställer vi lite för stora krav på ljudkvaliteten. Det är i vilket fall som helst tillräckligt bra för att vi inte skall överväga att antingen montera en egen FM/AM-antenn i masttoppen , eller att ha en separat AM/FM-antenn bakom stuvfacken i ruffen.
 

Kostnad totalt:

???:-

Kostnaden omfattar endast antennsplitter.

”Gör-det-själv”-förtjänst:

?

Detta lämnar man helt enkelt inte bort till en marina!

Tidsåtgång:

0,5 h

Lite planerande, kabeldragning och monteringsarbete.

Svårighetsgrad:

Lätt!