2013-08-05 – Dag17 – Ramholmen – Bjärlanda Kile

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

11:48

Hamn:

Ramholmen

Ankomst kl:

14:00

Hamn:

Björlanda kile

Distans:

11 NM

Snittfart:

5 knop

Vind:

SO-S 4-6 m/s

Väder:

20°C Strålande solsken men något svalare i luften mot vad vi är vana vid!

Gångtid:

2:12 h

Motortid:

2:18 h

Total Motortid:

356,1 h

 

Idag känner vi att det är sista dagen på segelsemestern och tar det medvetet riktigt lugnt på morgonen. Ett härligt morgondopp och dusch på badbryggan gör att man INTE vill att detta skall ta slut! Väder prognoserna den kommande dagarna är dock lite sämre med moln och rengväder som skall komma in så vi beslutar oss, väldigt motvilligt, att det ändå är dags att bege sig hemåt. Strax före 12 kastar vi loss och stävar mot Björlanda Kile. Vi tar den inre farleden och hoppar över att segla de sista distansen till förmån för ett febrilt packande. Klockan 14 är vi i Björlanda, där Ing-Britt möter upp för att hjälpa oss hämta ner vår bil. Sedan packar vi ur och kör hem allt så att vi alla är hemma redan kl 16, det är inte illa!

När man verkligen har bestämt sig för att gå henm så vill man göra det snabbt och effektivt och det lyckades vi verkligen med i år. Därmed är en helt underbar semester i Blue Bird över för denna gången och det tar inte många dagar hemma innan man längtar ut igen!

Avslutar med en bild då barnen både är vakna, vilket inte alls är självklart med två tonåringar, och dessutom hjälper till med disken. Det minnet vill vi gärna bevara J

DSC00361.JPG