2013-07-20 – Dag 1 – Björlanda Kile -> Vrångö

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

16:25

Hamn:

Björlanda Kile

Ankomst kl:

19:xx

Hamn:

Vrångö

Distans:

17,1 NM

Snittfart:

5,0 knop

Vind:

V 2-4 m/s.

Väder:

26°C Strålande solsken och ett helt underbart sommarväder

Gångtid:

3:15 h

Motortid:

3:00 h

Total Motortid:

310,6 h

 

På samma sätt som förra året så packade vi båten under förmiddagen och kom till slut iväg från Björlanda en stund efter fyra på eftermiddagen. Det sista vi fick hjälp med var av Patric Holm som hämtade mig hemma efter att jag kört upp bilen så att den slipper stå i Björlanda i kanske tre veckor.

Vi kastade bara loss och styrde söderut, det var egentligen det enda vi bestämt oss för i år. Trängseln i Bohuslän var inget vi riktigt längtade efter så ett första delmål är att ta sig till Köpenhamn, sedan får vi se vad som händer.

Vi gick i stort sett hela sträckan för motor då det inte blåste speciellt mycket. Det blev kanske 15-20 minuter för segel innan vi tog ner igen och angjorde Vrångö, som vi hört skall vara riktigt fint. Det stämde väldigt bra även om vi inte fick plats vid någon av gästplatserna vid de iordninggjorda kajerna. Vi hittade en plats på en skrotfärdig betongponton i den inre hamnen, som av en del av stamgästerna tydligen kallas för ”Sibirien”. Nog för att det var en bit att gå men så illa var det inte.

Efter en promenad på ön och inspektion av den nya fina gästhamnen, som verkligen var fin och väl värd ytterligare besök, så var det läggdags. Vi tänkte göra en repris på avfärden för tre år sedan och ställde på 06:00. Är det verkligen semester?!

IMG_0015.JPG