2010-07-30 – Dag 7 – Dragør, bra även i regn

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

--:--

Hamn:

Dragør

Ankomst kl:

--:--

Hamn:

Dragør

Distans:

0 NM

Snittfart:

0 knop

Vind:

S-SV 8-12 m/s.

Väder:

ca 21°C Regn mest hela dagen

Gångtid:

0:00 h

Motortid:

0:00 h

Total Motortid:

142,8 h

 

Då väderprognosen säger att det skall bli sämre väder, kanske inte så mycket mer vind men ett ihållande regn, så beslutar vi redan på förmiddagen att ligga kvar i Dragør ytterligare en dag. Vi känner att vi har fått vår beskärda del av dåligt väder och vill inte fresta lycka i onödan.

Vi ägnade dagen åt att ta det lugnt och göra så lite som möjligt. Bio Blue Bird visade flera filmer under dagen på en 17” widescreen med laptop surround ljud, imponerande! Vi slapp i alla fall frysa då vi trängde ihop oss för att få bästa bildvinkeln.

Mitt på dagen höll det upp en aning och vi kunde ta oss ut på en promenad i hamnen och ner till Dragør fort. Fortet var inte längre något fort utan hade skolats om till sunkigt hotell som jag inte riktigt förstår varför man skulle vilja checka in på. Fortet var byggt runt 1910 och påminner fortfarande om riktiga betongbunkrar även om man ställt in stolar med stoppning och lagt vita dukar på bordet. Nä, det var helt enkelt inte värt ett besök. Om fortet hade haft någon egentlig militär betydelse framgick inte men det fick effekten att gamla lotsutkiken i hamnen gick miste om sin utsikt i fortets riktning. För att komma runt detta problem byggde man det separata tornet som är ett antal meter högre och ger en viss sikt även över fortet.

Nu ser i alla fall väderutsikterna lite mer gynnsamma ut för den kommande dagen så vi ställer in oss på att tuffa iväg så fort som möjligt nästa morgon. Vi har också bestämt oss för att det inte blir något Sjælland runt detta år. Skall vi ta oss runt så krävs det att vi går ytterligare 60-70 distansminuter söderut. När långtidsprognoserna fortsättningsvis säger ostadigt väder vill vi hellre kunna ta småsträckor norrut än hamna i stress för att komma hem innan semestern tar slut. Norrut får det bli!