2009-08-02 – Dag 16 – Lilla Kornö -> Kärringön

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

10:03

Hamn:

Lilla Kornö

Ankomst kl:

12:28

Hamn:

Kärringön

Distans:

13,3 NM

Snittfart:

6 knop

Vind:

SV 5-8 m/s

Väder:

20°C Solsken

Gångtid:

2:25 h

Motortid:

0:42 h

Total Motortid:

66,7 h

 

Efter en lugn och stilla natt var det dags att ge sig av och vi sa hej då till Tummelisa en andra gång denna semester direkt efter frukost och disk. Vinden var till en början ganska svag men hämtade sig så småningom och vi fick en alldeles underbar segling ner förbi Lysekil och Gullholmen. Strax norr om Lysekil mötte vi Martin Gelander med familj i hans Allegro 32 Anna. Martin var inte riktigt med på noterna så det tog en stund för honom att heja lite mer igenkännande än den vanliga och pliktskyldiga ”Vi-segelbåtägare-hejar-på-varandra-vinkningen”.

Efter Gullholmsrännan beslutade vi oss för att gå till Kärringön för att möta Jan-åke, Pia och Elsa som skulle då också skulle gå dit. Vi fick en bra plats i den annars ganska skvalpiga hamnen. Det är ett absolut måste att komma in på insidan av den yttre flytbryggan för att det skall vara värt att lägga till på Kärringön. Vi fick en plats på den inre flytbryggan och lyckades hålla en plats till Jan-Åke så at vi kunde förtöja bredvid varandra när dom anlände en stund efter oss. Där låg vi riktigt bra i den tilltagande sydvästvinden.

DSC00825

Mot eftermiddagen drog återigen regnmolnen in över oss och det var bara att sätta upp sittbrunnskapellet igen. Vi lagade middag tillsammans och avslutad kvällen i sittbrunnen på Blue Bird medan regnet inte riktigt kunde bestämma sig.