2009-07-31 – Dag 14 – Hunnebostrand

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

--:--

Hamn:

Hunnebostrand

Ankomst kl:

--:--

Hamn:

Hunnebostrand

Distans:

0 NM

Snittfart:

- knop

Vind:

S 16-18 m/s

Väder:

18°C Regnskurar och mycket kraftiga vindar

Gångtid:

0:00 h

Motortid:

0:00 h

Total Motortid:

64,5 h

 

Vindbyarna inne i hamnen har under natten varit uppe i 19,5 m/s och gott och väl stormstyrka ute på öppet hav. I det läget är det inte mycket att göra än att fördriva tiden med vad man kan hitta på. Vi kunde från och till ta in en halvmeter på ankarlinan allt efter som den grävde sig djupare ner i leran på botten i hamnen, skall bli intressant att försöka få upp den!

Prognosen säger att vinden skall avta emot natten men det är inte mycket till minskning under dagen. Vindbyarna inne i hamnen ligger fortfarande på runt 18 m/s och en tragisk olycka med sex förolyckade personer inträffar strax söder om Koster då deras fraktfartyg får en förskjutning i lasten, kantrar och sjunker på mycket kort tid. Det är alltså inte att väder att allt för lätt på. Susanne, Elin och Erik åker tillsammans men Linda, Linnéa och Philippe till Smögen med buss för att få tiden att gå. I den hamnen blåser ovädret rätt in så man ligger mycket dåligt där, vi skall alltså vara ganska nöjda med vår ”nödhamn”.

På kvällen mattas vinden av en aning, även om den ligger kvar runt 15 m/s, och vi skämmer bort oss själva med en pizzamiddag på Bella Gästis.