2009-07-21 – Dag 4 – Hunnebostrand

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

--:--

Hamn:

Hunnebostrand

Ankomst kl:

--:--

Hamn:

Hunnebostrand

Distans:

- NM

Snittfart:

- knop

Vind:

V-SV 10-16 m/s

Väder:

Växlande molnighet och uppehåll samt drygt 20°C

Gångtid:

0:00 h

Motortid:

0:00 h

Total Motortid:

57,1 h

 

Väderprognosen visade på fortsatt mycket blåsigt väder och vi beslöt utan större diskussion att vi skulle ligga kvar i Hunnebo ytterligare en dag för att invänta lite lättare vindar. Vi träffade en gammal kollega till Mikael, Thomas Jonasson och Erik blev omgående god kompis med hans som Eskil som är 8 år. Tillsammans åkte dom runt i dingen i hamnen och utforskade den. Efter en stund kom dom tillbaka med en lite slant och hade hittat en liten egen affärsnisch, dom agerade taxibåt för strandsatta seglare som blivit kvar på den lilla ön mitten av Hunnebos hamn efter att dom fått flytta dit mitt i natten. Den flytten var även nämnd i TV4´s morgonsändningar över Västsverige. Nu kunde våra små killar alltså skörda frukterna av detta som en slags taxibåt. Efter en stund fick dom även jobbet att köpa glass till de avskurna seglarna och fick bra avance på insatsen.

DSC00634

På eftermiddagen ringer telefonen och det är familjen Augustson som är på väg ut en andra sväng med sin husbil och dom undrar var vi är någonstans. Det passar utmärkt att stråla samman då dom är på väg norrut och bara behöver svänga av västerut en bit efter Munkedal för att komma och hälsa på oss. Erik, Eskil, Andreas, Fredrik och Elin spinner på eftermiddagen vidare på den nykläckta affärsidén, att använda någon annans gummibåt för att köra diverse ärenden och tjäna pengar på detta. Tillsammans verkar dom ha riktigt roligt då dom omväxlande idkar någon slags affärsverksamhet och stundtals utforskar omgivningarna, möjligen på jakt efter nya kunder!?!

DSC00653

Vi får alla, tillsammans med familjen Augustson, Bosse, Jeanette, Andreas och Fredrik, en god middag på räkor, vitt vin och gott sällskap i sittbrunnen där vi sakta vaggas fram och tillbaka av den ännu inte avtagande vinden.