2009-07-20 – Dag 3 – Yttre Huö -> Hunnebostrand

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

10:18

Hamn:

Yttre Huö

Ankomst kl:

11:10

Hamn:

Hunnebostrand

Distans:

2,4 NM

Snittfart:

3 knop

Vind:

V-SV 8-13 m/s

Väder:

Växlande molnighet och uppehåll samt drygt 20°C

Gångtid:

0:52 h

Motortid:

0:54 h

Total Motortid:

57,1 h

 

Efter en natt med en del sjöhävning där den tilltagande västvinden dragit upp lite sjö som studsar i Flatholmen och ut till oss. Vi funderade ett tag på att ligga kvar ännu en natt men beslöt att gå in till Hunnebo direkt efter frukost då väderprognosen fortfarande säger upp emot 16 m/s och att vi har slut på bröd. Skall man gå in till hamn så är det definitivt nu på morgonen. Sagt och gjort så lättade vi och gick för motor in den korta biten till Hunnebo, där det givetvis var smockfullt med båtar. Vi fick ligga en lång stund och cirkulera innan vi till slut fick en plats vid bryggan nedanför duschhuset.

Det är definitivt mycket båtar inne i hamnarna efter några dagars dåligt väder och en fortsatt dålig prognos. Efter ett tag inser vi att det faktiskt är någon form av fortsättning på Seglartåget från vecka 29 som kommit till Hunnebo. Dom blir dock motade i hamninloppet av sjöräddningen som hänvisar dom till att ligga vid kajen utanför Bella Gästis. Det slutar med att det som mest ligger 17 båtar i bredd ut från kajen i ett antal led, så det är säker mellan 80 och 100 båtar totalt. Vi tar en promenad dit bort för att titta på eländet och hittar längst in i mitten ett äldre par i en norsk stor segelbåt som sitter och ”myser” med lite färska havskräftor. Dom ångrar nog sitt val av natthamn! Flera av partybåtarna har ljudanläggningar som är stora nog för att passa i en större festlokal och dom nyttjas inte sparsamt!

DSC00622

Tillbaka på vår plats äter vi en härlig lättmiddag med nybakat bröd, skagenröra och lax samtidigt som vi följer utvecklingen i hamnen, vilket man ju alltid gör när man sitter och äter middag mitt i ett skådespel!

Erik får en liten tidig födelsedagspresent av vår båtgranne då han blir medbjuden på en liten tur i hans snabba miniracerbåt. Den gör tydligen runt 45 knop om förutsättningarna är rätt. Hur fort Erik fick åka är det ingen som vet men dom tog en lång sväng men var tillbaka riktigt fort.

DSC00616