2009-07-19 – Dag 2 – Smögens fiskhamn -> Yttre Huö

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

09:59

Hamn:

Smögens fiskhamn

Ankomst kl:

11:57

Hamn:

Yttre Huö

Distans:

7,5 NM

Snittfart:

5 knop

Vind:

3-5 m/s SV

Väder:

Omväxlande sol och regn men mestadels uppehåll 20°C

Gångtid:

1:58 h

Motortid:

2:12 h

Total Motortid:

56,2 h

 

Efter en ganska lugn natt vid en bra natthamn vaknade vi till väderrapporten kl 07:55 och fick beskedet att dagen skulle bli ganska lugn men att den nu sydvästliga vinden sakta men säkert skulle öka och att det eventuellt skulle kunna komma en och annan skur. Efter frukost pratade vi med familjen Lennartsson som legat några nätter på Bokenäset och ville att vi skulle träffas. Vi beslutade att vi skulle gå genom Sotekanalen och att dom skulle ringa oss när dom kommit till Kungshamn för att handla och att vi då förhoppningsvis hade hittat en lämplig hamn för oss båda. Vi lägger till i en förvånansvärt båttom naturhamn på Huö där vi faktiskt bara är tredje båt in totalt när vi lägger till. Strax efter att vi lagt till kommer dagens enda regnskur och för en gångs skull har vi bra timing som precis hinner få upp sittbrunnskapellet innan regnet börjar. Efter en liten stund ringer Sven från Kungshamn och meddelar tyvärr att Annika har ramlat på båten och behövt åka till Uddevalla sjukhus och att dom får avbryta sin båtsemester. Det visar sig senare att Annika har fått en spricka i ett ben i axeln och att de tyvärr är olämpligt med vidare båtäventyr på ett tag. Kanske kan vi träffa dom i någon hamn senare under semestern.

Vi ligger riktigt bra långt in i sydvästra viken i Huö och en lite stund efter oss kommer en X-119, Carmen, med en familj från Lomma med två barn i ungefär samma ålder som våra barn. Alexandra 10 år och Måns 8 år blir ganska fort bra lekkamrater får Elin och Erik.

DSC00587

Man blir faktiskt lite badsugen då det trots att det mestadels är mulet men i lä är det ändå ganska varmt, kanske kan det möjligen bero på lite slit med ”vinterjobben”, att splitsa färdigt akterförtöjningarna? Det enda som stoppar oss från bad är att det som maximalt är en meter mellan varje brännmanet i havet, suck!

Väderprognosen säger att det mot måndagens eftermiddag skall öka till upp mot 16 m/s från SV så vi får se hur länge vi ligger kvar. Vi ligger visserligen riktigt bra för dom vindarna men frågan är hur länge vi vill ligga kvar här?