2009-06-27 – Dag 1 – Björlanda -> Utkäften

Besättning:

Ing-Britt, Rolf och Erik

Avgång kl:

13:57

Hamn:

Björlanda kile

Ankomst kl:

16:10

Hamn:

Utkäften

Distans:

10,6 NM

Snittfart:

5 knop

Vind:

4-8 m/s O

Väder:

Soligt 25°C

Gångtid:

2:13 h

Motortid:

1:13 h

Total Motortid:

21:43 h

 

Efter en ordentlig stunds packande och iordningställande var Blue Bird redo för avfärd på sin tredje semestersegling. Även i år är det Ing-Britt och Rolf som inleder seglandet med tre veckor som troligen läggs till huvuddelen på Västkusten. Om det blir några utsvävningar till Danmark eller Norge återstår att se. Som extra gast den första tiden får dom med sig Erik som annars inte har någonting att göra på dagarna medan Susanne och Mikael jobbar och Elin spelar Partille Cup i handboll. Vi avslutar förberedelserna med en gemensam fika i båten allihop innan Susanne, Elin och Mikael tar bilarna tillbaka till landkrabbelivet. Vi ser inte så lite längtande på när Blue Bird sakta glider ut mellan pirarna i Björlanda. Et t tag framöver är det nu Ing-britt som står för det mesta av loggboksskrivandet.

Ing-Britt skriver: Ja, så var vi då äntligen iväg efter packande i flera timmar med assistans av Susanne och Elin. Vi kom iväg runt kvart över två och blev avvinkade av Micke, Susanne och Elin. Erik följde med oss i några dagar, vi styrde kosan mot Utkäften på Klåverön i ett härligt väder ca:25 grader varmt i 4-7 m/s ostlig vind. På Utkäften väntade Tummelisa med besättningen Patrik, Ulle, Einar och Anton, där var det verkligen smockfullt med båtar så vi fick som så många andra båtar ligga på dragg under natten. Men som tur var hade vi dingen som blev världens bästa Taxibåt med Erik som roddkapten mellan båtar och land. Vi inledde efter middagen med en mycket god grillning på land, medan barnen badade i viken ända tills solen gick ner. Vi avslutade kvällen i Blue Birds sittbrunn och allt slutade att tre små pojkar sov över i Blue Bird. Det har varit en härlig och rolig första dag på semestern.

DSC00402

Dagens etapp går från hemmahamnen upp till Utkäften där Tummelisa ligger och väntar med Anton, Einar, Ulrika och Patrik som besättning.