2009-05-23 – Utflykt till Skärhamn

Besättning:

Mikael, Rolf och Ing-Britt

Avgång kl:

13:38

Hamn:

Björlanda kile

Ankomst kl:

17:19

Hamn:

Skärhamn

Distans:

20,7 NM

Snittfart:

6 knop

Vind:

4-7 m/s V

Väder:

Soligt 16°C

Gångtid:

3:41 h

Motortid:

0:22 h

Total Motortid:

7:42 h

 

Susanne, Elin och Erik var på Askerön denna helg och jag hade bestämt att fixa en del projekt i båten som blivit liggande ogjorda en tid. Efter bara en timme i båten ringer mamma och pappa och meddelar att dom tänkt sig gå ut med båten och jag blir till slut övertygad om att jag skall följa med och att jag kan göra det mesta även om båten inte ligger i Björlanda.

Efter att varit hemma och snabbpackat en liten väska med det nödvändigaste bar det av utan att vi riktigt visste vart vi ville åka. Efter lite funderande beslutade vi att i alla fall gå norrut och se hur långt vi villa segla. Vi fick en jättefin segling och vi tog oss så småningom upp till Skärhamn via en liten kortkryss upp förbi Eggskär och med en jättefin slör utanför Hjärterön. Väl framme i Skärhamn bjöd Ing-Britt på en riktig gourmé-måltid bestående av chevre-späckad och parmalindad torskrygg med hummersås, och färskpoptatis så klart. Till förrätt fick vi kokt kräfta med kräft och räksallad. Inte blev det läga ett fixa med några projekt här inte men det var ingen som var direkt ledsen för det!

Det var inte speciellt mycket segelbåtar i hamnen men däremot en hel del snipor och andra motorbåtar. Man skulle lätt kunnat tro att det var någon typ av Westfjord-träff för säkert 20 båtar var av olika modeller av detta märke. På bryggan träffade jag en motorbåtsägare som var väldigt nöjd med sin resa hit från Laesö, som han avverkat på bara lite drygt 100 liter diesel,… Bra jobbat!!