2009-05-03 – 60-årsfirande på Nordre älvs fjord

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

09:39

Hamn:

Hönö

Ankomst kl:

11:10

Hamn:

Björlanda kile

Distans:

6,4 NM

Snittfart:

4 knop

Vind:

4-5 m/s V-VSV

Väder:

Molnigt 18°C

Gångtid:

1:31 h

Motortid:

0:35 h

Total Motortid:

4:55 h

 

En mulen morgon men ännu inget regn. Det är visserligen inte utlovat förrän till kvällen men man vet ju aldrig med prognoserna! Vi äter frukost och gör oss redo för att åka hemåt för att kunna vara hemma i tid till Elins och Susannes träning samt om möjligt hinna klippa gräset som har haft fräckheten att börja växa igen nu när båtsäsongen har tagit sin början, suck!

Vi kastar loss och länsar in mot Björlanda i en ganska svag vind. Mitt på Nordre älvs fjord ringer vi en och samma mamma, farmor och svärmor, som smitit till grekiska övärlden för att fira sin 60:års dag. Vi sjunger för full halls och hoppas att det med Telias hjälp når hela vägen till Grekland som den skönsång vi vet att det är! Dom har inte mycket bättre väder än vi har men personalen på hotellet har likt oss stämt upp till skönsång för att överraska Ing-Britt.

Vi angör Björlanda och lägger fast för första gången med de nysplitsade tamparna, som ser ut att passa riktigt bra i fören. N u återstår bara att fixa till de aktre tamparna i lagom längd. Innan vi åker hem hjälper vi Tummelisas besätting med att ta ner deras mast från vinterförvaringen.