2008-09-13 – Grabbsegling till Vinga

Besättning:

Mikael, Erik, Rolf och Patric Holm

Avgång kl:

12:52

Hamn:

Björlanda Kile

Ankomst kl:

15:22

Hamn:

Vinga

Distans:

11,8 NM

Snittfart:

5 knop

Vind:

5-7 m/s NO-O

Väder:

Soligt och men lite kyligt,14 °C

Gångtid:

2:30 h

Motortid:

0:16 min

 

En sen start då Erik och Mikael hade hockeyträning på förmiddagen. Efter en snabb dusch och lite lunch kommer vi iväg. Patric Holm har fått lov av sin fru att mönstra på under helgen och vi har därmed en första Grabbsegling i Blue Bird. Vi saknar dock Patrik, Einar och Anton som tyvärr inte kan vara med då deras svärfar och morfar gått bort och det är begravning i helgen. Även Philippe, som nu är hemma med Linda, krävs för att vi skall bli fulltaliga. Det får bli ett annat år som alla grabbarna seglar Grabbsegling. Ganska kalla men ändå härliga segelvindar med undanvind hela vägen ner till Vinga. Vinden pendlar mellan 5 och 7 m/s och vrider lite fram och tillbaka mellan ost och nordost. Vi lägger till i en helt proppfull hamn och hamnar som andra båt av tre på nocken på den östra piren i gästhamnen. Vi ligger vissrrligen i vindögat men det går in en del sjö så vi ligger inte still utan det rycker lite i tamparna i fören. Vi går en promenad på ön och tittar på fyren och båken. För Patric och Erik är det första gången på anrika Vinga, ett måsta för en Göteborgare J.

Patric har med sig två stora fiskgratänger som vi värmer i ugnen. En mycket god middag sonm avnjuts till kall pilsner i lä av sprayhood. Vinden är som sagt kall men om man sitter i lä har vi en härlig höstdag.

På kvällen sjunker temperaturen och det är prognos på 5°C under natten så vi startar värmaren för att få det lite mysigt. Efter bara en kvart har vi över 23°C och vi stortrivs igen. Vi avslutar kvällen med lite loggboksskrivande och läsning i diverse dagstidningar. Lågkonju nkturen har just slagit till med varsel på ytterligare 900 personer på Volvo så det finns en del att läsa om för oss Göteborgare, tyvärr!

DSCF0001DSCF0003
DSCF0011
DSCF0026