2008-08-30 – Björlanda Kile -> Marstrand

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Avgång kl:

15:24

Hamn:

Björlanda Kile

Ankomst kl:

17:46

Hamn:

Marstrands gästhamn

Distans:

12,8 NM

Snittfart:

5 knop

Vind:

5-6 m/s V-NV

Väder:

Soligt och ganska varmt 20-25 °C

Gångtid:

2:22 h

Motortid:

0:52 h

 

En alldeles underbar sensommardag med strålande solsken och väder för att segla i shorts och t-shirt. På förmiddagen spelade Erik Gräskuppen på Zenit medan Mikael agerade parkeringsvakt. Nu var vi rejält sugna på att få komma ut på vattnet och vi kom alltså iväg lite senare än vanligt idag. Vi lättade inte från Björlanda Kile förrän vid 16-tiden.

Vi får en mycket fin segling i ungefär 5 m/s. Vi går ut förbi Sälö och genom Stora Sillesund innan vi viker av in i Marstrands södra inlopp. Strax före 18 lägger vi till i Marstrand för första gången i år. Vi hamnar till slut bredsida som andra båt på flytbryggan närmast toaletterna i gästhamnen. Det är helt fullt i hamnen så vi är trots att vi ligger som andra båt av fyra ganska nöjd med vår plats. Båten som ligger längst in akter om oss (Bolero från Hönö) säger att dom skall gå kl 05:00 i morgon bitti!?! Varför då kan man fråga sig, och varför lägger man sig då längst in?? Vi flyttar runt båtarna efter ett tag så att det skall bli plats för Bolero att ta sig ut ”i natt”.

En mycket stilla och fin kväll där myggen är det mest störande momentet avslutar en lång och intensiv dag. Mikael sitter själv i sittbrunnen med oljelampan och bordsbelysningen tänd medan resten av familjen har gått i kojerna, ett bra tillfälle att både skriva och läsa loggbok. Elida V ligger i hamnen, hon kom in samtidigt som oss, och högt upp i himlen lyser hennes röda!! topplanterna. Det är alltså inte en nautisk topplanterna utan en röd för att varna flyget för höga föremål som på vilken bro eller radiomast som helst. Det är kanske ett mål att uppnå för dom som tävlar om att ha störst båt, att tvingas ha röd topplanterna J.

DSCF0030DSCF0038
DSCF0023DSCF0007
DSCF0036DSCF0035
DSCF0039DSCF0042