2008-07-23 – Dag 4 – Lindholmen -> Smögen

Besättning:

Mikael, Susanne, Elin och Erik

Distans:

7,2 NM

Snittfart:

4 knop

Avgång kl:

09:18

Hamn:

Lindholmen

Ankomst kl:

11:05

Hamn:

Smögen

Vind:

? m/s ?

Väder:

? °C

Gångtid:

1:47 h

Motortid:

0:27 h

Hamnavgift:

250:- (exklusive landström)

 

Eriks 8-årsdag! Vi gick upp vid 8-tiden och åt frukost. Direkt efter disken lättade vi ankar och satte vi segel med målet Smögen. Fin segling i 7-8 knop upp och runt Bohus Malmön. I Smögen tar vi först en plats vid pontonbryggan i mitten av hamnen men flyttar oss ganska snart till att ligga bredsida med bryggan längst in vid den gamla och fina Najaden. Pratade en del med ägaren till Najaden som var snäll och laddade mina kamerabatterier då denna del av hamnen helt saknar 240V, helt obegripligt för 250:-/dag!?! Najaden har egentligen hemmahamn i Långedrag men ligger ”fast” i Smögen på sommrarna.

När Jan-Åke och Pia kommer vid 13-tiden så tar Jan-Åke, Erik och jag dingen över till Kungshamn för att handla. Det går riktigt bra på ditvägen men hem igen möter vi vågor och vind så vi blir lite blöta men vi hittar en smygväg genom gamla fiskehamnen som gav bra skydd den största delen av sträckan. I Kungshamn kalarade en mycket stolt Erik att starta aktersnurran efter tips och stort peppande från Jan-Åke. Väl tillbaka blåste vi ballonger, åt tårta och sjöng för Erik mitt i Smögen hamn. Erik fick StarWars-spel till PSII, radiostyrt flygplan, LEGO-StarWars samt ett stort GeoMag. Spelen till PSII såg ut att vara favoriterna.

Vi tog en lång promenad på Smögens brygga och inhandlade räkor och kräftor att ha till middagen. Erik får varmrökt lax men vill tyvärr hellre ha räkorna som han inte tål. Vi kommer i säng vid midnatt efter en fin kväll med mycket dagg.

Semester 2008 - 101 - Smögen

Semester 2008 - 103 - SmögenSemester 2008 - 110 - Smögen

Semester 2008 - 112 - SmögenSemester 2008 - 114 - Smögen